Skip to content

Lika som bär?

december 25, 2010

Det har nyligen avslöjats att Friedrich Nietzsche hade en okänd bror i den (för svenska ölhedonister) välbekanta Nils Oscar. Världens främsta mustaschgenetiker har undersökt de två herrarnas buskiga knävelborrar och preussare och därmed hittat nästintill identiska grova svartmuskiga morrhår.

För att hylla detta makalösa arv och släktskap startar bryggeriet nu i mellandagarna ett dotterbolag med syftet att skapa två alkoholstinna ljusa lager med Zarathustra-malt, dels den pessimistiska Friedrich Nietzsches Dionysiska Will-to-Power-lager samt den mer positiva Friedrich Nietzsches Apolloniska Morgonrodnadslager.

Vid förtärandet av dessa drycker är tanken att man skall inse vikten av Nietzsches begrepp perspektivismen när man, vartefter fyllan sätter in, börjar jollra och slåss om vilket fotbollslag som är bäst och sedan gråter över att den vackra flickan man bjöd på en drink varken tyckte att man var tillräckligt intressant eller snygg nog. Alltså: perspektivismen om att sanningen och värdena är subjektiva och inget annat. När man sedermera vaknar till världens mest nihilistiska baksmälla ser man sedan världen som den är; en grekisk dröm av illusioner. Och även ännu en Niezscheansk poäng fick man bli varse!

Sannerligen världens mest ambitiösa öl!

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. december 25, 2010 17:38

    Underbart Niclas! God jul och gott nytt!

    • december 26, 2010 12:47

      Åh! Tack så mycket Erik! God fortsättning och ett gott nytt år på dig med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: