Skip to content

Hieronymus Bosch och Alliansen: Centerpartiet

september 3, 2010

Enligt de allra senaste konstvetenskapliga rönen är Hieronymus Boschs makalöst emblematiska och moraliska triptyk om människans förfall i The Garden of Earthly Delights (1503-1504) inte vad man trott den vara, trots de miljoner tolkningar som hitintills gjorts. Ett spanskt forskarlag råkade nyligen med hjälp av den senaste röntgentekniken, då en vanlig rutinkontroll gällande triptykens skick skulle genomföras, upptäcka lager av färg på pannåerna som blivit övertäckta vid senare tillfällen. Dessa lager har med stor hemlighet och med största möjliga försiktighet under de senaste dagarna tagits fram.

Resultatet är minst sagt häpnadsväckande. Det som de ursprungliga färglagren visat är att Bosch på olika delar av panelerna målat dit de slagord och partisymboler som Alliansen använt sig av i 2010 års valkampanj. Vad som därmed har framkommit är att The Garden of Earthly Delights tydligen är en mer än 500-årig profetisk avbildning av det horribla och moraliskt förfallande samhälle som kommer att skapas vid genomförandet av Alliansens politik under den kommande mandatperioden.

Dylik framförhållning och synskhet hos en enskild människa har världen inte sett maken till sedan Nostradamus och man kan väl inte som vanlig människa göra annat än att än mer kapitulera och avguda Hieronymus Boschs ingenium – nu inte enbart knutit till målarieskrået utan även till profetiaskrået. De nya rönen har skapat en sensation världen över vars kritiska blickar och röster nu allt mer riktas och höjs mot ett högerstyrd Sverige efter valet.

Pyrrhonism har fått ta del av dessa fruktansvärda uppbarelser och kommer att visa dem i sitt ocensurerade skick. För mer ingående förståelse rörande kontexten och meningen bakom Boschs mångbottnande verk rekommenderas denna Wikipedia-länk.

Först ut är Boschs uppenbarelse av Centerpartiets tillväxtpolitik.

Liderlig och fåfäng centerpartistisk tillväxt i The Garden of Earthly Delights

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: