Skip to content

Good morning mr Phelps. Welcome to the afterlife!

mars 16, 2010

TV-serien Mission Impossible är mycket kär för mig och har för alltid en tydlig plats i min nostalgiska levnadsteckning då den, under min högstadietid, visades omöjligt sent mitt i nätterna under skolveckorna på kanal 5.

Det var omöjligt att inte titta.

Jag älskade upplägget, med först själva uppdragsbeskrivningen från högre ort och bandet som alltid brann upp, sen urvalet av vilka experter som skulle ingå i upppdragsgruppen (det var ju alltid samma, ibland nån extra, och då tyckte jag att avsnittet var extra bra), sen introt med kanske världens bästa intro-låt som någonsin skrivits, sen briefingen av skurken och problemet till de utvalda experterna, sen visningen av alla flashiga prylar, tillvägagångssätt och metoder som skulle användas för att lösa uppdraget och till slut själva genomförandet av detsamma.

Jag älskade den alltid lika vackra Cinnamon som kunde få vilken man som helst på fall, den tekniksluge Barney som aldrig försökte bli någon amerikansk variant på Q, den muskulöse, tystlåtne och sjukt-Sylvester-Stallone-likne Willy, mästerlurendrejaren och superskådespelaren Rollin Hand och så klart mannen som ledde dem (inte i första säsongen dock); den först gråsprängda och senare vithåriga überchefen Jim Phelps. Han klarade av att lösa varenda omöjligt uppdrag som de hemliga uppdragsgivarna (CIA/FBI/USA:s president) gav honom. Men han hade alltid vetskapen, det kunde man avläsa i hans knallblå knivskarpa ögon och i att han aldrig var riktigt glad eller nöjd, att det sista uppdraget, det mest omöjliga uppdraget av dem alla, det enda omöjliga uppdrag som även vi dödliga människor får testa på att lösa, var predestinerat att misslyckas; det att för alltid stanna kvar på denna jord.

Alla kommer att misslyckas, det är helt OK och inget att vara rädd för. Och det gäller även för Peter Graves. Rest In Peace och tack för alla minnen!

This blogginlägg will self-destruct in five seconds.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: